PROGRAM

 

Färglära på datorn  är ett interaktivt program, för PC och Mac, med tillhörande bok som beskriver de många visuella försök som kan utföras med programmets hjälp. Läs mera här!

Programmet finns även i en självinstruerande version , för utställningsbruk. Den är med valfritt engelsk eller svensk text.  Kontakta mig (pehr@pscolour.eu) om Du skulle vilja hyra det.


Här följer en översikt av program du kan ladda ner gratis och köra om du har PC. Klicka på titeln för en kort beskrivning. Du tillråds ladda ner programmet till en mapp på hårddisken och prova att köra det först efter att ha stängt övriga program.  Programmen förbättras fortlöpande och nya tillkommer. Så kika lite då och då på den här avdelningen!

Får du problem med körning av något av dessa program, se vidare under TIPS.

Jag har skrivit programmen för eget nöjes skull och delar gärna med mig av dem kostnadsfritt. Å andra sidan kan inte garanteras att de fungerar tillfredsställande på just din dator. Erfarenhetsmässigt brukar det inte vara något problem.

Exempelvis fungerar de problemfritt med XP SP3 och DirectX9, med grafik ATI Radeon 9250/9800/HD4670. 

Det är emellertid DOS-program, som använder Super-VGA grafik enligt VESA standard, så operativsystemet kan sätta sig på tvären. Det gäller Windows Vista /7.  I sådant fall rekommenderas att köra programmen med DOS-simulator. Exempelvis DOSBox0.74 som kan laddas hem gratis, se www.dosbox.com

OBS. Om du vill använda något av programmen i samband med föredrag, undervisning (vilket uppmuntras!) eller annat offentligt eller kommersiellt sammanhang gäller sedvanliga upphovsrättsliga regler. Det får endast ske efter kontakt och avtal med mig som upphovsman till källkoden: pehrsrgb@tele2.se

 

Denna sida senast uppgraderad 2014-07-15